Directeur VMBO Maastricht: 'Het is hier geen rommeltje'

© Jean-Pierre Geussens
De onlangs aangetreden interim-directeur Loek de Veen van het VMBO Maastricht laat weten dat ondanks de afgekeurde examenuitslagen, het 'geen rommeltje is op zijn school'.
"Het is geen rommeltje hier, maar we vergeten de regels weleens. Er is iets niet goed gegaan in onze administratie."

Individueel plan

"Ik vind dit verschrikkelijk", reageert De Veen. "Onze docenten zijn zeer toegewijd, maar tegelijkertijd is ook gebleken dat docenten zich onvoldoende bewust zijn van regels en procedures." Per leerling gaat de school nu een plan opstellen. "De Inspectie gaat inventariseren welke toetsen niet goed zijn afgerond en daarna gaan we per leerling een individueel plan van aanpak maken."

Afgekeurd

De Inspectie van het Onderwijs heeft vrijdagmiddag de examens van alle 354 eindexamenkandidaten van de school afgekeurd. Uit onderzoek was gebleken dat resultaten ontbraken van schoolexamens. Die moeten allemaal zijn afgerond voordat een leerling aan het centraal eindexamen mag deelnemen.

'School heeft pech'

Een examen of toets opnieuw doen, ziet niet iedere leerling zitten. "Ik ga het examen niet opnieuw doen, want ik ben dan op vakantie", aldus Martijn Aarts, leerling op het VMBO in Maastricht. "Ik heb mijn examens gehaald met mooie cijfers. Op het papiertje staat dat ik geslaagd ben en als de school zegt van niet, hebben ze pech. Het is hun fout."

Infonummer

Om de gedupeerden en hun ouders verder te informeren, heeft de school vrijdagavond een besloten bijeenkomst georganiseerd in het MECC in Maastricht. Vanaf zaterdag 09:00 uur stelt het ministerie van Onderwijs ook een infonummer ter beschikking. Mensen met vragen kunnen dan contact opnemen op het nummer 050-5997799.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!