Volkspartij Limburg voorlopig geen lid van OSF

© ANP/ Marcel van Hoorn
De Volkspartij Limburg, de partij van Jos van Rey, wordt voorlopig geen lid van de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF). Dat is besloten op de ledenraad van de OSF in Lunteren.
De OSF is het samenwerkingsverband van onafhankelijke provinciale partijen.

Ingetrokken

Het bestuur van de OSF had de ledenraad voorgesteld ook de partij van Jos van Rey als lid te accepteren, maar volgens OSF-voorzitter Van der Bij waren de meningen daarover verdeeld en dreigde onenigheid. Daarop werd het voorstel voorlopig ingetrokken, zo meldt de NOS.

Strafzaak

Vanwege de lopende strafzaak tegen Van Rey zou een deel van de achterban van de OSF moeite hebben met het lidmaatschap. De partij wacht nu eerst de loop van het proces tegen de politicus af.

Voorbarig

Van der Bij liet ook weten dat hij zich nogal gestoord heeft aan senator Kees de Lange. Die zei vrijdag dat hij uit de OSF stapt, omdat hij niet wil dat de van corruptie verdachte Van Rey tot de partij toetreedt. Van der Bij vindt de opstelling van De Lange voorbarig.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!