Aldi wil weg uit Heerlerbaan in Heerlen

Aldi wil zijn filiaal in Heerlerbaan verruilen voor een plek aan De Locht.
Bij Dier- en tuincentrum Aveve zou een hal worden gesloopt om nieuwbouw voor Aldi mogelijk te maken. Hemelsbreed zou die nieuwe zaak maar zo’n halve kilometer van het huidige pand af liggen.

Gemeente niet blij

Maar in de praktijk betekent een verhuizing naar de andere kant van de Euregioweg, dat Heerlerbaan ‘zijn’ Aldi kwijtraakt. Het filiaal geldt met de naastgelegen Plus als een belangrijke voorziening in een buurt waar veel ouderen wonen; mensen die niet allemaal even mobiel meer zijn. De gemeente Heerlen, die er veel aan gelegen is basisvoorzieningen per stadsdeel op peil te houden, is daarom niet blij met de verhuizing.

Conflict

De discounter botste de afgelopen tijd keer op keer met de gemeente. Zo kreeg Aldi geen groen licht voor nieuwbouw in Meezenbroek en langs de Groene Boord. Voor een vestiging aan de Akerstraat- Noord in Hoensbroek krijgt het concern evenmin toestemming, al heeft het de winkel wel al ingericht.

Ramkoers

Wethouder Martin de Beer (VVD, Economie) vreest onder meer dat de Aldi in Heerlerheide dan zijn langste tijd heeft gehad. SP-raadslid Ron Meyer roept het stadsbestuur op om "de Aldi’s van deze wereld" in Parkstadverband waar mogelijk tegenspel te bieden. Hij rept van "een ramkoers waarbij Aldi ongegeneerd iedere maatschappelijke ontwikkeling en verantwoordelijkheid volkomen negeert."
Aldi wilde geen reactie geven.