Besnijdenis dreigt na uitzetting vluchtelingen Echt

© Paula Wielders
Voor vier Somalische vluchtelingenkindjes dreigt besnijdenis, nu ze maandag worden gedeporteerd uit het asielzoekerscentrum in Echt.
De in Nederland geboren meisjes worden samen met hun broertje en uitgeprocedeerde moeder Sadiyo Hassan uitgezet naar Italië, het land waar Hassan Europa zeven jaar geleden binnenkwam.

Alleen Nederlands

De biologische vader verblijft ook in dat land. Hij wil zijn vier dochters graag besnijden en uithuwelijken, zo beweert Hassan. Ze wil daarom absoluut niet naar Italië. Hassan: "Ik weet niet wat ik moet doen. Hun vader wil de kinderen meenemen naar Somalië en daar uithuwelijken. Ik wil niet dat mijn kinderen in gevaar komen." Hassans kinderen werden allemaal in Nederland geboren en spreken alleen Nederlands.

Te laat?

Begeleidster en bemiddelaarste Paula Wielders probeert tot op het allerlaaste moment om uitzetting te voorkomen. "Er loopt nog een aantal juridische procedures om ze hier te houden, maar ik denk dat het te laat is. Morgen om tien uur vertrekt het vliegtuig in Schiphol. God weet waar ze dan in terecht komen."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!