1Lunch: Al in 2016 problemen met schoolexamens

© Jean-Pierre Geusens
* Verstappen wil duizenden fans belonen met podiumplek* Staking bij VDL Nedcar: productie volledig stilgelegd * Staking streekvervoer: geen treinverkeer in Limburg
Verstappen wil duizenden fans belonen met podiumplek
Spannend weekend! Max Verstappen hoopt dat hij zijn bolide dit weekend naar een podiumplek kan sturen op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Hij wil speciaal voor de duizenden meegereisde fans een goed resultaat neerzetten. Lees hier meer.
PVV wil streep door terugbetaling verduisterde 178.000 euro
De PVV in het Limburgs Parlement wil dat D66-minister Kajsa Ollongren een streep zet door het besluit van de provinciale politiek om de fractie tot en met 2024 178.000 euro terug te laten betalen. Het gaat om geld dat is verduisterd door voormalig PVV-fractievoorzitter Michael Heemels. Het was bedoeld als fractievergoeding. Lees hier meer.

Staking streekvervoer: geen treinverkeer in Limburg

Door de staking in het streekvervoer rijden er vrijdag geen treinen in Limburg. Wel rijden er sporadisch bussen. "De verwachting is dat vrijdag eenzelfde beeld geeft als woensdag en donderdag voor de regio Limburg. Dat wil zeggen dat er in alle regio’s in Limburg bussen rijden, maar dat niet op voorhand te zeggen is welke lijnen er gereden zullen worden", zegt een woordvoerder van Arriva. Lees hier meer.
© Erwin Minkenberg
Staking bij VDL Nedcar: productie volledig stilgelegd
Ook in autofabriek VDL Nedcar in Born is in verband met de staking de productie stilgelegd. "Er rollen geen auto's van de band", zegt een woordvoerder van VDL. Volgens de zegsman wordt er overigens wél gewerkt in de autofabriek. "Een aantal werknemers van de ochtendploeg is gewoon op komen dagen", zegt hij. "Maar er zijn te weinig mensen om de volledige productie te kunnen draaien. Daarom is de productie stilgelegd." Lees hier meer.
Onderwijsinspectie kreeg in 2016 al signalen VMBO Maastricht
De Onderwijsinspectie kreeg in november 2016 al meldingen over problemen met schoolexamens bij VMBO Maastricht."Daarna hebben wij uitgebreid toezicht uitgevoerd. Er zijn gesprekken gevoerd met directie, bestuurders, leraren en leerlingen", zegt een woordvoerder van de inspectie. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!