Chinees hotel in Weert stap dichterbij

© Istock
De komst van het China Hotel in Weert is weer en stap dichterbij.
Dat zegt burgemeester Jos Heijmans van Weert.

Erfpacht
De grond bij de Stadsbrug wordt verkocht middels een erfpachtconstructie. Als alles volgens procedure verloopt hoopt men in het tweede kwartaal van 2019 te kunnen starten met de bouw. China Center Weert zou in april 2020 haar deuren moeten openen.

China is booming

Het is een hotel dat ruimte biedt aan 600 gasten, voornamelijk uit China. "Chinezen worden steeds rijker en gaan vaker reizen. De ondernemer richt zich op Chinezen die West-Europa willen bezoeken. Vanuit Weert zit je zo in Antwerpen, Amsterdam of ergens in Duitsland", laat Heijmans weten.

Groene regio

"Dat Weert in 2014 de titel 'Groenste regio van de wereld' heeft, is niet onbekend gebleven in China. We hebben een stedenband met Hangzhou. Daar hebben we die titel natuurlijk regelmatig onder de aandacht gebracht. De groene regio en een goede stedenband hebben er mede voor gezorgd dat het China Hotel naar Weert komt."

Hotel-overschot

Burgemeester Heijmans en wethouder Van Eersel waren deze week in Amsterdam bij China Hotel Osdorp. "Er is daar een bezettingsgraad van 95 procent. Dus ik ben niet bang dat het in Weert mis zal gaan ondanks berichten dat er misschien een overschot aan hotels zullen komen. Ik heb er alle vertrouwen in."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!