Limburger begint horlogemerk: 'We verkopen nu in 70 landen'

Sebastiaan Cortjaens (links) met zijn zakenpartner Jules van Helvoort (rechts)
Landgravenaar Sebastiaan Cortjaens begon vorig jaar samen met een vriend, Jules van Helvoort, zijn eigen horlogemerk. Dit bleek een schot in de roos: "Inmiddels verkopen we in 70 landen."
Uiteraard hoort daar ook een vast verkooppunt in Limburg bij: een winkel in Heerlen.

Maastricht

Na zijn studie Economics and International Tax Law in Maastricht ging Cortjaens (34) eerst als fiscalist aan het werk in steden als Stockholm, Amsterdam en zelfs een tijd in New York. "Ik ben altijd wel avontuurlijk ingesteld geweest en wilde graag iets van de wereld zien. Zo ging ik voor een groot internationaal bedrijf werken zodat ik overal ter wereld zou kunnen werken. Het 'ondernemen' is pas later gekomen toen ik merkte dat werken voor een 'baas' toch niet helemaal mij ding is. Ik doe dingen graag op mijn eigen manier", vertelt Cortjaens.

'Horloge nerd'

Dat dit een horlogemerk werd, is niet gek. Al op jonge leeftijd begon Cortjaens met het kopen, verkopen en verzamelen van bijzondere vintage horloges. "Een paar jaar geleden viel het mij op dat er veel nieuwe merken op de markt verschenen uit het lagere segment. En die verkochten kennelijk erg goed. Wat ik jammer vond, is dat deze merken naar mijn idee te weinig focus op het product hadden en vooral met marketing probeerden hun product aan de man te brengen. Als 'horloge nerd' zag ik dat het beter zou moeten kunnen voor dezelfde prijs, dus toen begon ik met het idee te spelen om zelf een horloge te ontwerpen."

Focussen

Nadat Cortjaens dit besprak met een vriend bleek deze ook al een tijd met het idee rond te lopen om een horlogemerk te beginnen. "Het bedrijf hebben we in het begin naast onze toenmalige banen opgezet. In september vorig jaar zijn we ons allebei volledig op MAEN gaan focussen." En met succes. "Wij hebben ondertussen wel in meer dan 70 landen verkocht."

Landgraaf

?Cortjaens mag dan zelf niet meer in Landgraaf wonen, zijn ouders en zusje wonen hier nog wel. Hierdoor is de ondernemer nog regelmatig te vinden in Limburg. "Ik ben onlangs voor de eerste keer oom geworden, dus dat is wel een extra stimulans om vaker mijn familie op te zoeken."

Serieuze speler

?Toekomstplannen zijn er ook genoeg. "We hopen rustig door te groeien tot een serieuze speler in de wereldwijde horlogemarkt. We gaan wellicht snel testen met pop-up stores in een aantal grote steden, zoals Londen en New York, om zo meer bekendheid te creëren. We zijn ook al bezig met een nieuw model dat wellicht volgend jaar in productie gaat", vertelt Cortjaens trots.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!