1Lunch: Zuid-Limburgers minder tevreden over wonen en werk

© iStock
* 'Door de wintertijd volgende week meer files'* Bruna Mars sluit Pinkpop af * Drugswoningen worden sneller gesloten
'Door de wintertijd volgende week meer files'
Bereid je maar alvast voor, want komend weekeinde gaat de wintertijd weer in. Verkeer moet daarom volgende week rekening houden met drukkere avondspitsen en langere files, meldt de VID. Als de klok is verzet, wordt het ongeveer donker tijdens het drukste moment van de avondspits. "Het aantal aanrijdingen schiet dan omhoog. Automobilisten moeten duidelijk wennen." Lees hier meer.
© iStock
Drugswoningen worden sneller gesloten
Steeds meer Limburgse burgemeesters kiezen voor een harde aanpak van drugs. Woningen gaan steeds vaker direct op slot wanneer er drugs gevonden wordt. Inmiddels hanteren 21 van de 33 Limburgse burgemeesters het zogenoemde 'one strike and you're out'-beleid. Lees hier meer.
Welvaartsgevoel in Zuid-Limburg beduidend lager
Een opvallend verschil. Zuid-Limburgers zijn minder tevreden over wonen, onderwijs en werkgelegenheid dan inwoners uit het noorden en midden van onze provincie. Ook op materiële welvaart scoren ze een stuk lager dan hun provinciegenoten. Dat blijkt uit de 'Brede Welvaartsindicator' (BWI), een onderzoek van de Universiteit Utrecht en de Rabobank. Lees hier meer.
© iStock
Bruna Mars op het podium in Landgraaf
Goed nieuws voor Bruno Mars fans: de organisatie heeft vrijdag bevestigd dat hij in juni volgend jaar naar Pinkpop komt. De wereldster sluit het festival op 17 juni af. Eerder deze week werd de komst van de Amerikaanse rockband Foo Fighters bekendgemaakt. Lees hier meer.
Bruno Mars. © ANP
Handbaldagen definitief terug naar ‘huis’
De Limburgse Handbal Dagen keren terug naar de Sittardse Stadssporthal. Daar werd het evenement eerder ook al jaren georganiseerd, maar met de komst van de Fitland-sporthal verdween het LHD. De terugkeer heeft volgens de organisatie te maken met financiële voordelen. Daarnaast hadden spelers en supporters ook veel aan te merken op de sfeer en beleving in de nieuwe hal. Lees hier meer.