Carnavalsformatie W-Dreej stopt ermee

In 2012 won W-Dreej uit Venlo voor het derde jaar op rij het LVK. © L1
Na vijftien succesvolle jaren komt er een einde aan de Venlose band W-Dreej.
Het trio Hay Wilders, Christel van Rijn en Quinn Warmerdam valt uit elkaar, omdat die laatste twee zich volledig gaan richten op een zangcarrière.

't Raodhoes

Die plannen lopen niet parallel met de ideeën van Wilders, omdat hij zijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden heeft als directeur bij 't Raodhoes in Blerick. Daarop is besloten om de spreekwoordelijke stekker uit het geheel te trekken.
Repertoire
De geplande optredens van W-Dreej worden overgenomen door Van Rijn en Warmerdam, die vanaf heden door het leven gaan als het duo 'Christel en Quinn'. Ze blijven putten uit het bekende repertoire van de oude band. Daarnaast willen de twee zich richten op 'nieuwe creatieve ideeën'.

Pionier
W-Dreej heeft zich de afgelopen vijftien jaar ontpopt tot pionier van het Limburgse lied. De band won drie keer op rij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Het nummer 'Vandaag!' is sinds 2010 niet meer weg te denken uit carnavalsland en het gelijknamige album stond zelfs even in de landelijke Album Top 100.

In 2011 maakte L1 een korte serie over W-Dreej.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!