Man die ontucht pleegde met achternicht niet terug cel in

© iStock
Een 28-jarige man uit Geleen is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf voor ontucht met zijn achternichtje.
De man had in 2015 een relatie met het toen twaalfjarig meisje. In die periode hadden ze verschillende keren seks met elkaar.

Buitensporige eis

Volgens de rechtbank was de eis van twee jaar cel buitensporig hoog, omdat er geen sprake was van dwang. Het meisje had vrijwillig seks met de Geleendenaar, blijkt volgens de rechtbank uit chatberichten die de twee elkaar stuurden. De man is volgens de rechtbank wel strafbaar, omdat seks met kinderen onder de zestien niet mag.

Contactverbod

De man is veroordeeld tot 270 dagen gevangenisstraf, waarvan 223 dagen voorwaardelijk. De 47 dagen celstraf die de rechtbank hem oplegde is gelijk aan het voorarrest, waardoor de Geleendenaar niet meer de gevangenis in hoeft. Wel moet de man nog een taakstraf van 180 uur uitvoeren en mag hij geen contact hebben met zijn achternichtje en haar directe familie.
Omdat het meisje na het verbreken van de relatie een behoorlijke psychische klap heeft gekregen, krijgt het meisje ook een schadevergoeding van 10.000 euro.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.