Miljoenenlening voor nieuw sport- en vrijetijdscentrum

© Google
Het provinciebestuur wil projectontwikkelaar Wyckerveste 3,75 miljoen euro lenen voor de ontwikkeling van het nieuwe grote sport- en vrijetijdscentrum in Valkenburg.
Het centrum komt op het terrein van de voormalige Leeuw-bierbrouwerij.

Bijspringen

De lening past in het beleid van de provincie om bij te springen als ondernemers niet voor 100 procent terecht kunnen bij een bank voor financiering. Daarbij wordt gekeken naar projecten die belangrijk zijn voor de economie in de regio.

'Onrendabele top'

Wyckerveste krijgt de lening wel pas wanneer de bouwwerkzaamheden klaar zijn. Het Limburgs Parlement moet er ook nog zijn mening over geven. Eerder was al bekend dat de provincie en de gemeente Valkenburg ieder 2,2 miljoen euro bijdragen in de 'onrendabele top' van het plan.

Experience Centers

Op het Leeuw-terrein komt onder meer een zogeheten Food Experience Centrum voor streekproducten en een hotel met 64 kamers en extra voorzieningen voor fietsers. Ook begint het Japanse bedrijf Shimano een Experience Center waar producten op het gebied van fiets-, roei- en hengeltechniek worden getest. Als onderdeel daarvan komt er ook een visvijver die te bereiken is via een nieuwe brug over de Geul.
Op 7 december worden de contracten voor het project door alle partijen ondertekend. Ook wordt dan de naam van het complex bekend gemaakt.