Het L1NWS van woensdag 25 oktober

© L1
* Veel misstanden bij woonwagenkamp in Klimmen* Gemeente geeft geen vergunning voor luxe-hotel in oud-klooster* Logistiek centrum bij vliegveld in Beek goed voor honderden nieuwe banen

Veel misstanden bij woonwagenkamp in Klimmen

Bij een grote politie inval op een woonwagencentrum in Klimmen is voor honderdduizenden euro's in beslag genomen. Het gaat om auto's, boten, een vuurwapen en hennep. Ook wordt onderzocht of er onterecht uitkeringen zijn verstrekt. (bekijk video)

Gemeente geeft geen vergunning voor luxe-hotel in oud-klooster

Er komt geen vergunning voor een luxehotel in Koningsbosch omdat de plannen mogelijk met crimineel geld worden gefinancierd. Dat staat in een brief die naar alle raadsleden is verstuurd. In het oude klooster zou een een hotel worden gevestigd van Curio Collection, een merknaam van het wereldwijde Hilton concern. (bekijk video)

Logistiek centrum bij vliegveld in Beek goed voor honderden nieuwe banen

Een flinke impuls voor het bedrijventerrein bij Maastricht Aachen Airport goed voor honderden nieuwe banen. De provincie heeft 27 hectare grond verkocht aan een ondernemer uit Beringe. (bekijk video)

Venloos gezin wereldnieuws door investering in Bitcoins

De familie Taihuttu uit Venlo haalt momenteel de wereldpers. Ze hebben namelijk huis en haard verkocht voor de virtuele munt de bitcoins. De prijs van de bitcoin is de laatste jaren explosief gestegen en dus wordt er volop gespeculeerd. Maar daar is het de Taihututt's niet om te doen. Het gezin wil de wereld rond gaan reizen en hoopt over een paar ook bij de bakker met bitcoins te kunnen betalen. (bekijk video)

Speeddate voor grensoverschrijdend ondernemen

Zaken doen over de grens. Er liggen veel mogelijkheden, maar ondernemers maken er nog veel te weinig gebruik van. Vooral tussen de beide Limburgen wordt nog weinig zaken gedaan. Om de ondernemers een handje te helpen werd er een speeddate georganiseerd. Een kennismaking op een symbolische lokatie. (bekijk video)

Roermond City Swim onderdeel van Global Swim Series

De Roermond City Swim krijgt komend jaar een internationaal karakter. Ze is namelijk opgenomen in de Global Swim Series en dat is een reeks zwemevenementen van over de hele wereld. De Roermond City Swim is daarmee het eerste evenement in Europa dat deel gaat uitmaken van deze Global Swim Series. (bekijk video)

Oranje-dames gehuldigd door de koning en de premier

Het heeft even geduurd maar vandaag werden de Oranje voetbaldames alsnog gehuldigd door de koning en de premier. De Oranje voetbaldames wonnen gisteravond nipt van Noorwegen in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Een smaakvolle kers op de taart voor Lieke Martens die kort daarvoor door de FIFA werd uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld. En ja, dan moet je maar alvast wennen aan het uitdelen van handtekeningen en honderden selfies met fans. (bekijk video)

Oude tijden herleven bij Fortuna Sittard

Oude tijden herleven bij Fortuna Sittard. Na magere jaren plaatste Fortuna zich gisteren voor de volgende ronde in de beker. En misschien nog wel belangrijker: vrijdag kan de Sittardse ploeg de periodetitel pakken en zich al plaatsen voor de play-offs. (bekijk video)