Massale opkomst herdenking familiedrama Heerlen

Stille tocht voor Papillon, maart 2015. © Hans Janssen
Vanwege de grote belangstelling is de stille tocht voor de zevenjarige Heerlense jongen die zondag dood werd gevonden, omgezet in een herdenkingsbijeenkomst.
De belangstelling was ondanks het slechte weer zo groot, dat de organisatie besloot om geen tocht te houden. Om te voorkomen dat door de grote drukte onveilige situaties zouden ontstaan, er ter plekke een herdenking gehouden voor de zevenjarige jongen.

Ballonnen

Zo'n 1000 mensen waren bij de herdenking, onder wie ook burgemeester Paul Depla. Er was een minuut stilte, die werd gevolgd door een lawaaiexplosie. Daarbij werd ook vuurwerk afgestoken, en werden ballonnen opgelaten.

Moeder verdacht

Papillon werd zondagmorgen dood gevonden in het appartement waar hij met zijn moeder woonde. De vrouw was ernstig verward. Zij zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het kind.
De herdenking wordt gehouden op het plein achter de flat aan de Zeswegenlaan. Dat zou ook het startpunt zijn geweest van de stille tocht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!