Vrienden leggen bloemen voor overleden Ömer

Bloemen in Blerick na de moord op Ömer Köksal in november 2017 © L1 / Nils Rompen
Vrienden hebben donderdagochtend in Blerick bloemen neergelegd op de plek waar Ömer Köksal werd doodgeschoten.
De familie wil met het leggen van de bloemen steun betuigen aan de nabestaanden en stilstaan bij de dood van de 22-jarige man. Ook buurtbewoners zijn naar de plek gekomen om bloemen neer te leggen.

Heel heftig

"Ik doe dit om de familie te steunen", zegt een vrouw nadat ze bij de winkel om de hoek bloemen is gaan halen. Ze woont in de straat waar de schietpartij woensdagmiddag was. "Ik heb het van dichtbij gezien, ook toen ze hem op straat aan het reanimeren waren. Het is heel heftig en ingrijpend."

Aanpak onrust

Ömer Köksal werd woensdagmiddag neergeschoten. Het was de derde schietpartij in enkele maanden tijd. Dat leidt tot grote onrust in Blerick.
De gemeente Venlo beraadt zich donderdag hoe de problemen in de wijk het best kunnen worden aangepakt. Ook heeft de gemeente de al langer bestaande contacten met vertegenwoordigers van de wijk geïntensiveerd, zegt een woordvoerder. "Het gebeuren heeft een hevige impact op de buurt gehad. De mensen zijn enorm geschrokken."

Politie

De gemeente beloofde woensdag dat er de komende tijd extra agenten in Blerick zouden gaan patrouilleren. Het straatbeeld wordt donderdag dan ook voor een groot deel bepaald door politie-blauw. Vrijdag praat burgemeester Antoin Scholten met vertegenwoordigers van justitie en politie.
© Peter Beeker (L1)