'Juni stevent af op droogterecord, vooral in Noord-Limburg'

© Istock
Het neerslagtekort in delen van Noord-Limburg is op dit moment samen met delen van Gelderland en Overijssel het grootst van Nederland.
Weerbureaus Weeronline en Weerplaza melden dat juni mogelijk de droogste maand ooit gaat worden, in ieder geval sinds in 1901 met weermetingen is begonnen. In Noord-Limburg mogen boeren al een tijdje hun land niet meer beregenen, omdat dan de waterstand te veel zou dalen.

Limburg

Omdat voor de rest van de maand zonnig en warm weer wordt verwacht, lijken de droogterecords volgens die weerbureaus voor deze maand al zeker. De komende dagen loopt het kwik op naar zomerse waarden. De droogte maakt dat het nog warmer wordt, omdat de droge bodem snel wordt opgewarmd in de felle zon. Meteo Limburg verwacht dat het ruim 30 graden kan worden.
Het Limburgse weerstation verwacht overigens niet dat er deze maand een droogterecord gaat sneuvelen. Juni 2010 was nog veel droger, meldt weerman Thijs Zeelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!