1400 mensen ondertekenen petitie voor station Grubbenvorst

Grubbenvorst met in het midden de overweg Burgemeester Van Kempenstraat. © Bing Maps
Een kleine 1400 mensen hebben de petitie ondertekend voor de komst van een station in Grubbenvorst.
De petitie is een initiatief van een werkgroep Station Grubbenvorst-Greenport Venlo Nu!

Plotseling afblazen

Dit is een reactie op het plotseling afblazen van het station door de provincie eind april. Dat besluit kwam uit de lucht vallen omdat station Grubbenvorst jarenlang onderdeel was van de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen.

14 miljoen euro

Door een plotseling tekort van 14 miljoen euro, wil het provinciebestuur het station schrappen. De provinciale politiek stak daar voorlopig een stokje voor en eiste dat eerst naar de precieze gevolgen en naar alternatieven wordt gekeken.

Petitie

In het najaar wordt dan de knoop doorgehakt. De petitie wordt zeer waarschijnlijk op 6 oktober aangeboden aan CDA-gedeputeerde Hubert Mackus, voorafgaand aan een vergadering van een statencommissie. John Jenniskens van de werkgroep noemt het aantal van 1400 handtekeningen 'veel en een aardig groot aantal' voor een dorp als Grubbenvorst met 5 duizend inwoners.
Hij wijst ook op de steun van het logistieke bedrijfsleven uit de regio en van MKB-Limburg. Want ook voor de economische ontwikkeling is station Grubbenvorst van groot belang, zo zegt hij.