Boetes voor wandelaars met loslopende honden

© iStock
Op de Brunssummerheide hebben vijf mensen een boete gekregen omdat hun hond los liep.
In de Schinveldse bossen kreeg iemand een proces-verbaal omdat hij zich buiten de wegen of paden bevond. Verder is in beide natuurgebieden een waarschuwing uitgedeeld voor het plukken van paddestoelen.

Actie

De boetes en de waarschuwingen zijn het resultaat van een actie zaterdagmiddag in beide natuurgebieden. Daaraan deden boswachters, de politie en boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) van Heerlen, Brunssum en Landgraaf mee.

Regels

In totaal waren zaterdagmiddag 16 mensen op pad. Het was de tweede gezamenlijk actie dit jaar. Bij de eerste controle werden 17 processen-verbaal uitgeschreven. Volgens een woordvoerster van Natuurmonumenten dat de gebieden beheert zijn de acties een momentopname, maar hebben ze het effect dat bezoekers weer aan de regels denken.

Meer controles

De controles in de natuurgebieden in Parkstad worden de komende tijd geïntensiveerd. Natuurmonumenten ziet steeds meer overtredingen en vernielingen.
Lees meer hierover maandag in De Limburger.
Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!