'Hindernissen VenloStormt voldeden aan veiligheidseisen'

© René op de Laak
Volgens de organisatie van VenloStormt voldeden alle hindernissen op het stormbaanparcours aan de veiligheidseisen. "Dit was helaas een noodlottig ongeluk."
"We hebben hele strikte veiligheidseisen en die hebben we allemaal nageleefd", verzekert Steffie Hoeijmakers van VenloStormt.

Controle

"Alle hindernissen zijn van tevoren uitgebreid getest. Met de reddingsbrigade, de duikers en de deelnemers. Ook de glijbaan", zegt Hoeijmakers. "Het ongeluk gebeurde tijdens de SprintStorm. De deelnemers die hieraan meedoen zijn topatleten. Ze hebben bij alle hindernissen duidelijke instructies gekregen."

Eén voor één

"De deelnemers mochten maar van één baan af en niet allemaal tegelijk. In principe gaan ze één voor één naar beneden", legt Hoeijmakers uit. "De duikers onderaan de glijbaan volgen nauwkeurig of iemand ook weer boven water komt. Dit was een noodlottig ongeluk."

Dodelijk ongeluk

Zaterdag kwam de 29-jarige Gitte Leurs uit Buchten om het leven. Ze kwam niet meer boven water toen een andere deelneemster bovenop haar terecht was gekomen onderaan de glijbaan. Duikers haalden de vrouw uit het water. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze zaterdagnacht aan haar verwondingen.

Lees ook: Slachtoffer ongeval Venlo Stormt aan letsel overleden