Maastricht wil waterbus naar drukke ENCI-groeve

© Jean-Pierre Geusens
De gemeente Maastricht en de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied (SOME) onderzoeken of waterbus realiseerbaar en betaalbaar is.
De bootverbinding zou bezoekers van van het stadscentrum naar de kade aan de Hoge Kanaaldijk bij de ENCI-groeve moeten brengen, zo meldt De Limburger.

Personenterminal

De krant weet dat er plannen liggen om de kade bij de groeve in te richten als ‘personenterminal’. Er zou een eerste verkenning hebben plaatsgevonden. Wel is laad- en loskade langs de Maas al verlengd. Bezoekers over de Maas vervoeren is volgens de stad een goed alternatief.

Tijdje dicht

De groeve werd in juni gesloten nadat het gebied overspoeld werd door nieuwsgierige wandelaars. Daardoor ontstonden er onveilige situaties, met name rondom het grote natuurbad.

Recreatieplan

In de toekomst wordt nog nagedacht over een precieze invulling voor het bad. Mogelijk wordt het natuurwater gebruikt voor wellness of andere vormen van waterpret. De betrokken partijen benadrukken dat de natuur daar niet onder mag lijden. Er wordt nog gewerkt aan een recreatieplan voor de groeve.