Zoektocht naar vermiste hond Zaza uitgebreid

© Facebook / Eveline Maas
De zoekactie naar de vermiste hond Zaza in Sittard is verder opgeschaald, nu er een spoor van het dier is gevonden.
Zaterdag verloor Eveline Maas de geadopteerde hond tijdens zijn eerste wandeling in Nederland.Gedeeld

Toen ze hem niet meer kon vinden, richtte ze zich tot haar vrienden op Facebook. Niet geheel zonder succes: het bericht over de vermissing van Zaza is tot op heden ruim drieduizend keer gedeeld. Een vervolgbericht werd al door meer dan duizend mensen doorgeplaatst.


Puppy

Eveline grijpt alles aan om haar puppy, geboren in Thailand, terug te vinden. Zo kreeg ze al hulp van iemand met een infraroodcamera en is er een groep van twintig mensen door Sittard getrokken om het beestje te vinden. Daarnaast is er een speurhond ingezet. Deze lijkt een spoor te hebben gevonden.

Limbrichterveld

Het spoor stopt tussen twee flatgebouwen in de wijk Limbrichterveld, waardoor het vermoeden bestaat dat Zaza zich in die omgeving ophoudt of dat iemand de hond daar heeft meegenomen. Inmiddels heeft een paragnost zich ook over de zaak gebogen en deze schetst een vergelijkbaar beeld: de hond zou in dezelfde richting zijn gerend als waar het spoor vooralsnog doodloopt.

Eveline en haar vrienden houden ondertussen contact met plaatselijke dierenartsen, in de hoop dat Zaza daar opduikt. "We doen er echt alles aan", laat ze weten.