Treininfarct werkt ook door in Venlose binnenstad

De spoorwegovergang bij de Vierpaardjes in Venlo. © Laurens Eggen
Het toenemende aantal goederentreinen dat het spoor bij de Vierpaardjes in Venlo gaat passeren, heeft mogelijk niet alleen overlast voor omwonenden tot gevolg.
Door werkzaamheden aan de Betuweroute stijgt het aantal passerende goederentreinen tussen 2015 en 2023 van 50 naar uiteindelijk 160 per dag.

Slagbomen

Buurtbewoners maken zich niet alleen zorgen over de overlast die de stijging van het goederenvervoer zal hebben voor de buurt. Het hogere aantal treinen heeft ook gevolgen voor de verkeerssituatie in Venlo.
Nu is de slagboom bij de Vierpaardjes ongeveer een kwart van de tijd dicht. In de toekomst is dat op het hoogtepunt 65 procent, bijna veertig minuten per uur.

Verkeer

Verkeersbureau Prana Consult deed onderzoek naar de situatie en onderschrijft de bevindingen van de buurtbewoners. Als gevolg van die veranderende situatie zal het verkeer grotendeels gebruik gaan maken van de enige andere verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Venlo: de rotonde bij de Roermondsepoort.

Gevolgen

Dat heeft gevolgen voor de in Venlo-Zuid gelegen hulpdiensten indien die naar het andere deel van de stad moeten. Het treininfarct heeft mogelijk ook consequenties voor ondernemers in de binnenstad, zo staat in het rapport. Want lang niet iedereen heeft nog zin om naar Venlo te komen als ze eerst in de file moeten staan.
Wethouder Jos Teeuwen (CDA) wilde maandag geen reactie geven op het rapport.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!