Koning komt A2-project openen: zo werd de tunnel gebouwd

© Archief L1
Koning Willem-Alexander komt donderdag naar Maastricht om de opening te verrichten van het gebied rondom en bovenop de nieuwe A2-tunnel.
De tunnelbuizen zelf gingen eind 2016 al open na jarenlange werkzaamheden. Op dit moment wordt nog gewerkt aan de zogenoemde groene loper: het gebied boven de tunnel. Op de plek waar eerst elke dag duizenden auto's voorbij raasden, ontstaat nu een nieuw stuk groen in de stad.

Bouwput

Met de tunnels kwam een einde aan tientallen jaren waarbij automobilisten dagelijks in de file stonden bij De Geusselt en het Europaplein, Op die plekken ging de snelweg A2 over in een weg met verkeerslichten waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur was. Tijdens de bouw was het jarenlang een bouwput in de omgeving, maar de aanblik is nu compleet veranderd.
L1 en 1Limburg doen uitgebreid verslag van het bezoek van de koning. Vanaf 09:45 uur is het bezoek online en op televisie live te zien.

Bekijk hier ons dossier over de bouw van de A2-tunnel.

Wat gebeurde er al die jaren rond de bouw van de A2-tunnel en de Groene Loper?

Die vraag beantwoorden we met een interactieve kaart waardoor je virtueel door het gebied kunt wandelen.

Wandel hier door de geschiedenis van de tunnelbouw.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!