Video: Meer speciaalzaken ondanks moeilijke markt

© iStock
Voor veel speciaalzaken is het lastig om het hoofd boven water te houden, toch is er wel degelijk toekomst voor kleine zaken in etenswaar.
Dat blijkt uit een landelijk onderzoek in opdracht van een koepel van zelfstandige winkeliers in voeding. Veel speciaalzaken hebben door de steeds uitgebreidere supermarkten het loodje gelegd. Dan gaat het vooral om bakkers, slagers en groentezaken.

Vakmanschap en trots

Maar uit het onderzoek blijkt het aantal specialiteitenwinkels weer te stijgen, zoals bijvoorbeeld kaaswinkels. Als ze maar vakmanschap en trots uitstralen, aldus de onderzoekers. Kaasboer Frans van Lin uit Venlo bevestigt dat. Naast een winkel in Venlo heeft hij er ook eentje in Panningen.
Van Lin heeft ruim 130 soorten kaas in zijn assortiment. 'Klanten waarderen het als je van alles over de kaas weet te vertellen', zegt de kaasboer. Daarbij vinden ze het volgens hem fijn dat de kaas nog vers wordt gesneden en niet voorverpakt ligt zoals in de supermarkt. 'Daar willen ze dan best ietsjes meer voor betalen.'
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.