D66 niet meer vertegenwoordigd in raad Stein

D66 is niet langer vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Stein. Raadslid Frans van der Avert uit Stein gaat verder onder de naam Progressief Stein.
Van der Avert was woest omdat het afdelingsbestuur van D66 Westelijke mijnstreek eerder had aangekondigd in Stein niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Reden zou het gebrek zijn aan goede kandidaten. Van der Avert betwistte dat.

Opvolger

Hij had na 8 jaar het stokje willen overdragen, maar besloot langer te blijven omdat zijn opvolger er nog niet klaar voor was. Volgens het Steinse raadslid had D66 kans op twee zetels volgend jaar bij de raadsverkiezingen.

Ledenvergadering

Het partijbestuur belegde een ledenvergadering die tot de conclusie kwam dat de uitlatingen van Van der Avert richting het bestuur niet correct waren. Daarop liet het Steinse raadslid weten zich af te splitsen en onder een nieuwe naam in de raad te blijven zitten.

Progressief Stein

Van der Avert zegt in gesprek te zijn met de PvdA en GroenLinks om te kijken of zij samen onder de naam Progressief Stein willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Hij zegt in ieder geval nu al 'probleemloos' een lijst met tien namen te hebben. Daarbij behoren ook de huidige twee steunfractieleden van D66.