Gijzeling Venlo: moeder lid Bende van Venlo gechanteerd

© iStock
De vrouw die in Venlo in haar eigen huis werd gegijzeld, is de moeder van Frenkie P., de voormalige voorman van de Bende van Venlo.
Dat zegt de familie van de vrouw tegen L1.

Levenslang

De Bende van Venlo pleegde in de jaren negentig moorden en berovingen in Venlo en omgeving. Frenkie P. zit op dit moment in Roermond een levenslange gevangenisstraf uit. Hij is schuldig bevonden aan moord en doodslag.

Chantage

Volgens de vrouw wordt ze gechanteerd door de gijzelnemer. Het zou gaan om een voormalig lid van de Bende van Venlo. "Ik zou Frenkie in de gevangenis moeten vragen om een boodschap door te geven. Hij zou dan moeten zeggen dat het voormalig bendelid onschuldig is."
De politie kan dat niet bevestigen: "De verdachte was door de gegijzelde vrouw herkend. Op welke manier ze elkaar kenden, kunnen we nog niet zeggen", aldus een woordvoerder.

Kienavond

De vrouw was gaan kienen en werd bij thuiskomst overmeesterd en haar woning ingeduwd. Uiteindelijk wist ze aan haar gijzelnemers te ontkomen. Ze sloot zichzelf op het toilet op en belde de politie. "Ze heeft ruim twee uur op het arrestatieteam moeten wachten", vertelt haar zoon.

Opgepakt

Enkele uren nadat het arrestatieteam het huis van de vrouw binnenviel is een 63-jarige man uit Venlo in zijn huis opgepakt vanwege de gijzeling.