Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'

De vlag hangt halfstok op het ministerie van Defensie voor de twee omgekomen Nederlandse vliegers. © ANP/Evert-Jan Daniels
De helikoptercrash in Mali die de twee Nederlandse bemanningsleden het leven kostte, heeft koning Willem-Alexander en koningin Máxima erg aangegrepen.
De koning noemt de crash 'verschrikkelijk'. Bij de crash kwam de 30-jarige militair René Zeetsen uit Hout-Blerick samen met een collega om het leven.
Verschrikkelijk
Willem-Alexander en Maxima werden tijdens hun staatsbezoek aan Denemarken overvallen door het nieuws, zei de koning woensdag. "Allereerst gaan je gedachten uit naar de nabestaanden. De families, vrienden en collega's die hen nu moeten missen. Dat is verschrikkelijk."

Goed werk
Willem-Alexander zei verder dat hij ook te doen heeft met de overige militairen in het Nederlandse Kamp Castor, voor wie de vredesmissie in Mali doorgaat. De koning bracht in herinnering dat hij er een maand geleden nog op bezoek was en benadrukte het goede werk dat de Nederlanders in het Afrikaanse land verrichten voor de VN-missie Minusma.