Chaletbroers langer vast voor bedreigen burgemeester

© iStock / Facebook
De twee mannen die donderdag werden aangehouden in de zaak rondom de bedreigingen van burgemeester Wil Houben van Voerendaal, blijven langer in voorarrest.
Op verzoek van het OM zijn de heren vrijdag voorgeleid en is hun voorarrest verlengd met veertien dagen.

In de clinch

Volgens goed ingevoerde bronnen zouden de twee opgepakte heren de beruchte chaletbroers zijn. De Voerendalers van 52 en 62 jaar oud moesten noodgedwongen vertrekken uit hun chalet aan de Lindelaufer Gewande. Ze lagen al langer in de clinch met de gemeente, onder andere vanwege huurachterstand en drugsbezit in hun autohandel.
Burgemeester Wil Houben liet vorig jaar de autohandel sluiten en de chalets van de mannen verwijderen.

Bedreiging

In februari werd Houben in zijn auto op weg naar het gemeentehuis in Klimmen opgewacht door een man met een vuurwapen. De burgemeester was alert en dook direct weg. Mogelijk haalde de man daarom de trekker niet over.

Wat de rol van de twee broers is bij de bedreigingen van de burgemeester, kan de politie nog niet zeggen.

Brandstichting

Naast het voorarrest van de chaletbroers, is ook het voorarrest van de eerder opgepakte 48-jarige man uit Heerlen verlengd. Hij wordt verdacht van brandstichting op de Lindelaufer Gewande, het terrein waar de chalets van de twee broers stonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!