'Overvallers juwelier Venlo wisten wat ze meenamen'

© Track '88/Politie
De overvallers die begin dit jaar toesloegen bij een juwelier in Venlo, gingen er vandoor met een aantal zeer exclusieve horloges.
"Het is de eerste greep die ze deden", vertelt een van de twee eigenaren van juwelier Nelissen aan de Markt bij Opsporing Verzocht.

"De schade is enorm. Wanneer dat door twee van deze knapen de nek om wordt gedraaid, dan is dat heel erg zuur."

Peperdure horloges

De twee overvallers gingen er onder meer met vijf Christiaan van der Klauw-horloges vandoor, met een prijs die begint bij 6000 euro. Ook namen ze twee klokjes van Staudt mee, een ander exclusief handgemaakt Nederlands horlogemerk. Die gaan normaal gesproken voor zo'n 14.000 euro over de toonbank.

Moeilijk te slijten

Ook werden enkele dure sieraden gestolen, waaronder onder meer gouden ringen met diamanten. Doordat het allemaal om exclusieve spullen gaat is de buit waarschijnlijk moeilijk te slijten, zeker omdat de bijbehorende papieren zijn achtergebleven in de juwelierszaak.
Bedreigd
In de uitzending werden bewakingsbeelden getoond van de overval, die niet veel langer dan anderhalve minuut duurde. De daders bedreigden de eigenaars en een medewerkster met een pistool, sloegen de vitrine in en gingen er met de buit vandoor.

Politie heeft beelden van gewapende overval VenloAchtervolging
De overvallers maakten gebruik van een rode scooter. Een van de twee eigenaars heeft nog geprobeerd de daders te achtervolgen. Eerst te voet, daarna met een koeriersbusje dat hem een lift aanbood. Bij de rotonde aan het begin van de Sint Urbanusweg moesten ze de achtervolging staken.