Opnieuw aanhoudingen helikopter-ontsnappingspoging

© ANP
Voor de verijdelde ontsnappingspoging van Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond zijn nieuwe verdachten gearresteerd, meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam zaterdag.
Eerder werden al vier verdachten aangehouden voor een poging een helikopter te kapen om daarmee A. op 11 oktober uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.

Nadat een het plan van de criminelen om in Budel een helikopter te kapen door de politie was verijdeld kwam het tot een wilde achtervolging. In Roosteren en werd een verdachte doodgeschoten en een tweede opgepakt. Twee anderen werden in Maarheeze aangehouden. Een vierde verdachte werd donderdag aangehouden.

Vierde verdachte aangehouden na mislukte helikopterkaping

Zichzelf gemeld

Volgens het Parool meldde een vijfde verdachte zich vrijdag zelf bij de politie, samen met zijn advocaat. Deze verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, aldus het OM. Voor de zesde verdachte werd een uitleveringsverzoek gedaan. Hij is volgens de krant in Parijs opgepakt.

Mocro-maffia

?Benaouf A. is een spilfiguur uit de zogeheten Mocro-maffia, die in Amsterdam in een hevige bende-oorlog is verwikkeld. Ruzies over drugs in die scene hebben al tot verschillende liquidaties geleid.