Van Rey: "Belangrijker dan Obama en Trump bij elkaar"

© ANP
Het leven van Jos van Rey staat sinds de inval die de Rijksrecherche deed volledig op zijn kop. "Ik ben kapot gemaakt."
19 oktober 2012 viel de Rijksrecherche de woning van Van Rey binnen in Herten. En dat heeft een enorme impact gehad. "Mijn leven staat sindsdien op de kop", zei Van Rey in het gerechtshof in Den Haag. "Niet alleen dat van mij, maar van zes gezinnen. Ik slaap er niet van.”

Obama en Trump

Van Rey zei geëmotioneerd dat hij kapot was gemaakt."Mijn kleindochters worden zelfs op school aangesproken. Ze denken dat ik belangrijker ben dan Obama en Trump bij elkaar", zei hij getergd. De politicus is dan ook blij dat hij er nog zit en alles heeft kunnen verdragen. "Ik heb alles verloren."

Corruptiezaak

Van Rey is in afwachting van een nieuwe strafeis in de omvangrijke corruptiezaak rondom zijn persoon. Dinsdag 14 november volgt de nieuwe strafeis. Op 20 december is de uitspraak. De zaak-Van Rey werd dinsdag en woensdag inhoudelijk behandeld in hoger beroep.

Gezelligheid

Van Rey werd veroordeeld omdat hij zich zou hebben laten omkopen door goede vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol. Het tweetal verklaarde in Den Haag dat alle reisjes naar Saint Tropez, voetbalreizen en stedentrips puur 'privé' waren.
© ANP

Eigen gewin

De veroordeelde politicus bleef er in Den Haag bij dat hij nooit uit eigen gewin heeft gehandeld. Alle reisjes, uitstapjes, etentjes en voetbalreizen waren privé. "Ik ben daar altijd open over geweest. Iedereen was op de hoogte van mijn relatie met Van Pol."

Last

Projectontwikkelaar Piet van Pol heeft veel last van zijn veroordeling in de corruptiezaak rond de politicus. Zo liep hij zelfs een miljoenenklus mis.