Politiemol houdt kaken stijf op elkaar

© iStock
De politieagent uit Kerkrade die gevoelige informatie zou hebben doorgespeeld aan criminelen, beroept zich vooralsnog op zijn zwijgrecht.
Verdachte Mike D. verscheen maandag voor de rechter.

Drugsbende
De agent heeft volgens justitie informatie uit politiedossiers verstrekt aan leden van een drugsbende. Een van die leden is zijn neef Coen D. Ook de ouders van die neef zijn verdachten in de zaak, evenals twee andere leden van de vermeende drugsbende. Zij worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, overtreding van de Opiumwet en heling.

Undercoveragenten

Mike D. werd ontmaskerd door de inzet van undercoveragenten, aan wie hij informatie verkocht. Na taps en en observaties kwamen de vijf andere verdachten in beeld. Bij huiszoekingen werden drugs en een vuurwapen gevonden.Meerdere zittingen

De rechtszaak tegen de politiemol en zijn consorten wordt uitgesmeerd over vijf zittingsdagen. Maandag en dinsdag zijn de eerste twee, waarna de zaak een vervolg krijgt op 26 september, 27 september en 3 oktober. Naar verwachting komt de officier van justitie dinsdag met een strafeis.