De week in beeld: de bijzondere uitvaart van René Zeetsen

Een regenboogzebrapad in Maastricht, een 'verkeerd' geparkeerd bestelbusje, de indrukwekkende uitvaart van militair René Zeetsen en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van De week in beeld.
Volleybalcoach Bram Leijssenaar moedigde zijn team zondag nog één keer aan. Maar het mocht niet baten: VC Weert degradeert uit de eredivisie.
Coach Bram Leijssenaar van VC Weert moedigt zijn speelsters aan tijdens de degradatiewedstrijd. © Peter van Ninhuys
Een opvallende reclamestunt in Kerkrade. Een bestelbusje van Jumbo staat dinsdag op de parkeerplaats van de Albert Heijn bij het stadion van Roda JC.
Het bestelbusje van Jumbo op de parkeerplaats van Albert Heijn in Kerkrade. © MGL/Bas Quaedvlieg
Donderdag zijn de nieuwe Statenleden geïnstalleerd. Jos van Rey maakte zijn comeback en Cor Bosman nam afscheid als Statenlid. Zijn Partij voor Leefbaarheid en Democratie kreeg te weinig stemmen.
Jos van Rey is donderdag beëdigd als lid van de Provinciale Staten. © Loraine Bodewes
Cor Bosman bij zijn afscheid als Statenlid. © Marcel van Hoorn
Een opmerkelijk zebrapad in Maastricht. Bij het Vrijthof is een regenboogzebrapad aangelegd. Het is de bedoeling dat mensen stilstaan bij de diversiteit in de stad.
Het regenboogzebrapad in Maastricht. © Loraine Bodewes
Kippenvel in Hout-Blerick: donderdag was de crematie van de omgekomen militair René Zeetsen. Er was een luchtsaluut en de kist werd langs een erehaag gedragen.
Vier vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht vlogen in Missing Man formatie boven Hout-Blerick. © Stefan Koopmans
De kist van militair René Zeetsen wordt langs een erehaag gedragen. © Marcel van Hoorn
Driehonderd militairen vormen een erehaag vanaf de woning van René Zeetsen. © Marcel van Hoorn
Goed nieuws voor Geleen: het is de brandweer gelukt om de antieke brandweerauto uit 1926 te behouden. Het is de eerste brandweerwagen die Geleen ooit kocht.
V.l.n.r. Michel Vankan, Frans Notten en Huub Lienaerts op de antieke Geleense brandweerauto. © Ermindo Armino
En nog meer over de brandweer deze week. Een ware pechvogel was vrijdag een schoorsteen ingevlogen. De brandweer in Weert kon het beestje via de kachel bevrijden omdat het helemaal naar beneden was gezakt.
© Weertdegekste.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!