Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen

Kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof. © Flickr/ADITYA RAJ
De organisator van Magisch Maastricht heeft geprobeerd een voormalig compagnon het zwijgen op te leggen over het gesjoemel achter de schermen. De stichting had daar zelfs 50.000 euro per jaar voor over.
Kermisexploitant Jos Roels kreeg in juni namelijk een zwijgcontract voorgelegd nadat hij met ruzie was vertrokken als bestuurder van BVBA Winterland Hasselt. Dat zegt een betrokkene tegen De Limburger.

Gesjoemel

Het contract was bedoeld om Roels te laten zwijgen over het gesjoemel rond de aanbesteding van Magisch Maastricht. De gemeente mocht namelijk onder geen beding weten dat de twee Maastrichtse organisatoren Ralph Meijs en Ralph Bastiaens andere zakenpartners hadden wiens naam ze zorgvuldig geheim hadden gehouden.
Met name de inbreng van Maurice Schoenmaeckers mocht bij de gemeente niet bekend worden, omdat hij als voormalig organisator van het evenement de gemeente met een schuld van drie ton had achtergelaten. Daarnaast waren ook Jos Roels en Henny Sipkema, de zakenpartners van Schoenmaeckers bij BVBA Winterland Hasselt, betrokken bij de deal.
© ANP

Zwijgcontract

In het contract stond beschreven dat Roels moest zwijgen over het evenement en de inbreng van BVBA Winterland Hasselt. Daarnaast zou hij alle documenten en informatie met betrekking tot Magisch Maastricht af moeten geven. Het contract bevatte drie pagina's aan voorwaarden, schrijft de krant. Roels tekent het zwijgcontract echter niet.
Het gesjoemel komt uiteindelijk aan het licht als kermisexploitant René Duursma, één van de verliezers van de aanbesteding, een dossier met belastende informatie aan de gemeente afgeeft. De gemeente Maastricht onderzoekt de zaak.