Journalist kruipt in helikopter voor nieuw programma

© L1
Journalist en programmamaker Lex van Moorsel is, samen met camera-operator Evert Cloetens, in een helikopter gekropen voor een nieuw seizoen van Limburg van Boven. De nieuwe serie gaat zaterdag van start bij L1.
Het duo vloog op dinsdag 26 juni ruim vier uur lang boven Limburg om opnames te maken. Het is het vierde seizoen van Limburg van Boven.
Geïmproviseerde muziek
Dit jaar is de muziek gemaakt door de Maastrichtse muzikant Coen van Dam. Van Dam speelt de muziek in voor iedere aflevering en dat doet hij improviserend bij de beelden van het Limburgse landschap dat aan hem voorbij trekt. "Ik laat me leiden door de landschappen en de relaxte stem van Lex. Mooie natuur geeft me een sprookjesachtig gevoel. Bij steden en industrie neig ik meer naar repeterende noten, naar minimal music."

25 afleveringen
Het is voor Van Dam de eerste keer dat hij op zo'n manier muziek maakt bij een tv-serie. Er staan in totaal 25 afleveringen gepland en bij iedere aflevering is de soundtrack weer anders.

Vijf weken

Het resultaat is vanaf zaterdag 7 juli te zien en te horen op L1TV. Vijf weken lang is er op zaterdag en van maandag tot en met donderdag een nieuwe aflevering te zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!