Opnieuw 12 jaar cel voor jarenlang misbruik van kinderen

© iStock
De 36-jarige Edwin H. uit Heerlen is opnieuw veroordeeld tot twaalf jaar cel voor jarenlang seksueel misbruik van zijn dochter en drie andere jonge kinderen.
Het gerechtshof in Den Bosch legde woensdag dezelfde straf in hoger beroep op als de rechtbank in Limburg vorig jaar in eerste aanleg.

Misbruik

H. heeft zijn dochter vanaf haar vierde jaar ten minste zes jaar veelvuldig misbruikt en verkracht. Ook heeft hij zich vergrepen aan zijn nichtje vanaf haar achtste, een dertienjarige vriendin van zijn dochter en een jongen van tien jaar. Dat misbruik duurde tussen een maand en 3,5 jaar.

Strafmaat

Het hof heeft bij de strafmaat rekening gehouden met de ernstige geestelijke gevolgen van het misbruik voor de slachtoffers. "Het is maar de vraag of dit ingrijpende leed ooit voldoende zal helen."

Forse straf

Het hof vindt dat de man "fors" moet worden gestraft. Ook moeten de slachtoffers en de maatschappij tegen hem worden beschermd.

Ontkennen

De man zelf heeft alles ontkend. Hij heeft ook geweigerd mee te werken aan onderzoeken naar zijn geestelijke gesteldheid.