Limburgers flink geschrokken van aanslag in Parijs

Limburgers voelen zich sinds de aanslag in Parijs minder veilig in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.
Bijna 55 procent van de Limburgers geeft aan zich in Nederland minder veilig te voelen sinds de aanslag op Charlie Hebdo.

Geschrokken

De Limburgers lijken daarmee het meest geschrokken van het geweld in Frankrijk. Landelijk zegt 39 procent van de inwoners dat ze zich minder veilig voelen sinds de aanslag.
Voor de overige 45 procent van de Limburgers heeft de aanslag geen of nauwelijks invloed op het gevoel van veiligheid. Zij voelen zich even veilig als daarvoor.

Aanslag

Ruim 65 procent van de Limburgers verwacht dat er dit jaar een aanslag gepleegd gaat worden door radicale moslims in Nederland. Daar staan de Limburgers niet alleen in. Meer dan 60 procent van de inwoners van Zeeland en Noord-Brabant denkt daar hetzelfde over.
Opvallend genoeg zijn de bewoners van Noord- en Midden-Nederland minder bang voor een aanslag in Nederland (gemiddeld 51 procent).

Debat: hoe nu verder?

De Limburgse kranten en de gemeente Sittard-Geleen houden deze donderdagavond een debat naar aanleiding van de aanslag in Parijs op weekblad Charlie Hebdo. De vraag die daarbij centraal staat is: hoe moeten we nu verder? "Waarbij de focus natuurlijk ligt op hoe we in Limburg verder moeten", laat Joos Philippens, chef centrale redacties en innovatie, weten.
Het debat in het hoofdkantoor van MGL in Sittard begint donderdagavond om 20:00 uur en wordt live uitgezonden op 1Limburg.