1Lunch: Minister gaat gedupeerden examendebacle ontvangen

© Jean-Pierre Geusens
* Overvallers dringen apotheek in Hoensbroek binnen* Laatste kans voor 'Limburgs' Australië op WK* Overlast door spoorstaking België

Overvallers dringen apotheek in Hoensbroek binnen

Dat was even schrikken. In Hoensbroek is dinsdagochtend een apotheek overvallen. Korte tijd later wist de politie een verdachte in de kraag te vatten. Het gaat om een apotheek aan de Kouvenderstraat. De overval vond even voor 10:00 uur plaats. Lees hier meer.
© Track '88
Limburgers stuiten vooral op straat op respectloos gedrag
Van de verschillende manieren waarop respectloos gedrag ervaren kan worden, hebben Limburgers het meest last van respectloos gedrag op straat door onbekenden. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het bureau deed onderzoek naar respect tussen mensen op basis van vier verschillende verhoudingen. Lees hier meer.
Laatste kans voor 'Limburgs' Australië op WK
Spannend! Bert van Marwijk heeft nog één kans zich met Australië te plaatsen voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, maar heeft het niet helemaal in eigen hand. Australië moet Peru dinsdag (16:00 uur) verslaan en ondertussen hopen dat Frankrijk, dat zich al geplaatst heeft voor de volgende ronde, zijn plicht doet tegen Denemarken. Lees hier meer.
Ouders en leerlingen VMBO Maastricht in gesprek met minister
In totaal zo'n zestig ouders en leerlingen stapten woensdagochtend in de trein van Maastricht naar Den Haag om het examendebacle aan te kaarten bij minister Slob. De groep zal daar onder meer in gesprek gaan met de minister. De leerlingen willen dat hun landelijk examen alsnog geldig wordt verklaard. Lees hier meer.
© Suna Soysüren
Ook stakingen op Belgisch spoor
Wie vanaf donderdagavond met het openbaar vervoer vanuit Limburg naar België wil, staat voor een schier onmogelijke opgave. Naast de acties in het Limburgse streekvervoer, vanaf woensdag, wordt een dag later ook gestaakt op het Belgische spoor. Met ingang van donderdag 20:00 uur zal het treinverkeer daar gedurende 48 uur 'ernstig verstoord' zijn. Lees hier meer.
De Belgische trein die vanuit Maastricht naar Luik rijdt. © Flickr/Rob Dammers/CC BY 2.0
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!