Vader toch veroordeeld voor zoutzuurmoorden

De familie L. tijdens een eerdere behandeling van de zoutzuurmoordzaak bij de rechtbank in Maastricht. © Illustratie: L1
Vader Hub L. uit Sittard is toch veroordeeld voor zijn rol bij de zoutzuurmoorden op Alan Gregeri (24) en Mohammed al Jader (24).
In hoger beroep legde het gerechtshof in Den Bosch zeven jaar cel op wegens het medeplegen van doodslag. De rechtbank sprak L. in 2013 nog vrij.
In zoutzuur opgelost
De zaak draait om de doodslag op de twee Irakezen die in 2009 en 2011 verdwenen. De twee bleken door een Limburgs gezin te zijn gedood en hun lichamen werden opgelost in vaten vol zoutzuur. De restanten werden door het riool gespoeld.

Doodslag
Moeder Els kreeg zes jaar cel opgelegd. Zij bekende te hebben geschoten op Al Jader. De straf is overigens lager dan de vijftien jaar cel die de rechtbank oplegde, omdat er sprake is van doodslag in plaats van moord. Dochter Rachelle werd, net als eerder bij de rechtbank, vrijgesproken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!