Langste wachtlijst openhartoperatie in Maastricht

© Istock
Met een wachttijd van 3,5 maand heeft het UMC in Maastricht volgens belangenvereniging Hartpatiënten Nederland de langste wachttijd voor een openhartoperatie in Nederland.
De belangenvereniging die is gevestigd in Roermond luidt de noodklok, omdat de wachtlijsten voor een dotterbehandeling of hartoperatie steeds langer worden. De organisatie heeft daarom een meldpunt opgezet.

Zes tot tien weken

Ook in andere ziekenhuizen waar openhartoperaties worden uitgevoerd zijn de wachttijden lang. Bij AMC Amsterdam, Amphia Breda en Radboud Nijmegen is de wachttijd voor openhartoperatie ruim zes weken. Bij UMCU Utrecht en LUMC Leiden is dat tien weken.

Dotterbehandeling

Wie een dotterbehandeling nodig heeft, wordt tussen de anderhalve maand en drie maanden in de pauzestand gezet, klaagt de belangenvereniging. De patiëntenorganisatie is bang dat de wachttijden in de toekomst nog verder oplopen door bezuinigingen in de zorg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!