Ploumen doneert bedrag Aletta Jacobsprijs aan eigen project

Lilianne Ploumen. © ANP
De Maastrichtse minister Lilianne Ploumen gaat het geldbedrag dat verbonden is aan de Aletta Jacobsprijs doneren aan het project SheDecides.
Dat zei ze bij het L1-programma AvondGasten. Deze week werd bekend dat Ploumen de prijs krijgt voor haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Gezinsplanning

Zo wordt ze onder meer geëerd voor haar initiatief She Decides. Dat project zette Ploumen begin dit jaar op nadat bekend werd dat de Amerikaanse regering 600 miljoen dollar aan voorzieningen voor gezinsplanning in ontwikkelingslanden schrapt. De maatregel dreigt ten koste te gaan van seksuele voorlichting, anticonceptie, kraamhulp of een veilige abortus.

Emancipatie

De Aletta Jacobs Prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van emancipatie. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!