1Lunch: Onveilige A73 wordt snel aangepakt

© SK Media
* Koningsbosch wordt luxe trekpleister* Ramkraak op telefoonwinkel in Roermond* Weginspecteurs krijgen blauw zwaailicht
Koningsbosch wordt luxe trekpleister
Koningsbosch gaat een toeristische trekpleister worden. In het voormalig klooster moet een luxe hotel komen, genaamd 'The Monastery'. Het hotel krijgt 100 kamers, een toprestaurant, een bar en een wellness. Naast het hotel zouden er ook woningen op het landgoed gebouwd moeten worden. Als alles volgens plan verloopt, opent het hotel medio 2020. Lees hier meer.
Ramkraak op telefoonwinkel in Roermond
Een onrustige nacht op de Julianalaan in Roermond. In de nacht van donderdag op vrijdag is daar een ramkraak gepleegd op een telefoonwinkel. Dat gebeurde rond 01:15 uur. De voorgevel van de zaak raakte daarbij fors beschadigd. De auto waarmee de kraak vermoedelijk is gepleegd, werd later in de nacht teruggevonden bij een rotonde op de N280 in Baexem. De daders zijn vooralsnog spoorloos. Lees hier meer.
© Fer Traugott
Weginspecteurs krijgen blauw zwaailicht
Vanaf maandag rijden ook de weginspecteurs van Rijkswaterstaat met een blauw zwaailicht en sirene op de Limburgse snelwegen. Dankzij het blauwe licht kunnen ze bij incidenten op de snelweg sneller ter plaatse zijn. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming. Lees hier meer.
Een stukje historie verdwijnt
Lange tijd werd verwacht dat de oude bunker op de Tapijnkazerne in Maastricht, die tijdens de Koude Oorlog werd gebouwd, behouden zou blijven. In de bunker zou men minstens twee weken op eigen kracht verder kunnen in geval van nood. Een sloopkogel heeft de bunker met de grond gelijk gemaakt. Lees hier meer.
Onveilige A73 wordt snel aangepakt
Er gebeuren steeds vaker ongelukken op de A73. Rijkswaterstaat gaat daarom dit najaar een begin maken met de maatregelen om de snelweg A73 veiliger te maken. Vooral op het eerste stuk, tussen Nijmegen en de Limburgse grens, is het om de haverklap raak. Begin oktober wordt daarom eerst het stuk ter hoogte van Cuijk aangepakt. Lees hier meer.