Willem van Hanegem schaamt zich voor Frans Timmermans

© European Parliament
Willem van Hanegem is boos op Frans Timmermans. In zijn wekelijkse column in het AD haalt de Feyenoordlegende fors uit naar de politicus uit Heerlen.
Van Hanegem neemt het Timmermans kwalijk dat hij het gedrag van de vernielzuchtige Feyenoord-supporters veroordeelt. Volgens Van Hanegem kunnen politici zich beter met andere zaken bezighouden.

Frans Timmermans

"Waar halen vooral de politici het lef vandaan? Die hebben na negen maanden nog steeds de daders van het neergehaalde vliegtuig niet kunnen achterhalen. Ga daar nou eens echt werk van maken. Ook Timmermans, de oud-minister, zei zich te schamen voor de gebeurtenissen in Rome. Dat komt goed uit, wij schamen ons ook voor hem", aldus Van Hanegem.

Barbaars en onbeschoft

Timmermans schreef donderdagnacht op zijn facebookpagina dat hij de woede van de Italiaanse premier begreep. "Nu ik de beelden heb gezien en de berichten heb gelezen, kan ik het alleen maar volledig eens zijn met de woorden van premier Matteo Renzi: het wangedrag van sommige lieden die zich Feyenoord-supporters noemen is een teken van barbaarsheid en onbeschoftheid."

Harde aanpak nodig

De Heerlenaar vervolgde: "Mijn gedachten zijn bij de politiemensen die hierdoor gewond zijn geraakt en bij de inwoners van Rome, de stad die voor mij al meer dan 40 jaar een tweede thuis is. Dit gedrag hoort niet thuis in het voetbal. Een harde aanpak is nodig, omdat recht gedaan moet worden maar ook om de sport niet overschaduwd en beschadigd mag worden door geweld van hooligans."

Niet goedpraten

Van Hanegem had overduidelijk problemen met die reactie. Al zegt ook hij dat het gedrag van de hooligans niet goed valt te praten. "Zij horen ook te worden gestraft. Maar ik had het verhaal wel graag van twee kanten gehoord en gelezen. Dat valt me tegen van de media. De Italiaanse politie en de fans van Roma zijn ook niet bepaald lieverdjes."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!