'Andy de Heus beschoten en verstikt in vakantiehuisje'

Inzet: Andy de Heus. © iStock/Politie
Ronnie S. heeft Andy de Heus in 2012 vermoord in een van de huisjes van Porta Isola in Stevensweert.
De 48-jarige man uit Sittard heeft De Heus eerst neergeschoten en hem daarna een plastic zak over zijn hoofd getrokken om hem te laten stikken. Dat schrijft De Limburger donderdag op basis van justitiële bronnen.

Vakantiepark

Van dit scenario gaat het onderzoeksteam uit dat in februari 2016 na ruim drie jaar een doorbraak kon forceren in de moord- en verdwijningszaak van Andy de Heus uit Echt. De politie vond toen bij het vakantiepark Porta Isola in Stevensweert de stoffelijke resten van De Heus. Hij verdween eind 2012.

Loslippigheid

Een anonieme tip was aanleiding om daar te gaan zoeken. Loslippigheid van de hoofdverdachte in contacten met onder anderen zijn vriendin, die schijnbaar wist welk geheim S. met zich meedroeg, leverde daarna belangrijke puzzelstukjes op.

Gevangenis

De politie luisterde telefoon- en bezoekersgesprekken van S. af in de gevangenis in Duitsland. Hij zit daar vast voor drugsdelicten. Zo vertelde Ronnie aan zijn vriendin met welk verhaal hij op de proppen zou komen als de politie hem met nieuw bewijsmateriaal zou confronteren.

DNA-materiaal

S. was erop voorbereid dat de politie DNA-materiaal van hem in het graf van De Heus zou vinden. "Jij droeg toen toch zeker handschoenen", wilde zijn vriendin weten. "Ja, maar die zijn kapotgegaan." Ronnie S. had het scenario bedacht dat ze in een van de huisjes in Stevensweert, waar hij met Andy wiet kweekte, rippende Turken hadden betrapt. De confrontatie zou uit de hand zijn gelopen en Andy het leven hebben gekost.
Advocaat Serge Weening van S. wil nog niet reageren op de nieuwe details. "Ik praat de volgende week eerst met mijn cliënt."
Lees meer over deze zaak in De Limburger van donderdag.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!