Provincie geen 'afgewogen mening' over gasloos verwarmen

© iStock
Het provinciebestuur heeft nog geen 'afgewogen mening' of het haalbaar is dat woningen in 2050 niet meer met gas worden verwarmd.
In antwoord op vragen van CDA-Statenlid Maud Hermans noemt het provinciebestuur het doel noodzakelijk, maar vanwege de omvang en de kosten 'mogelijk ambitieus'.

Financiele problemen

Hermans had verwezen naar een onderzoek waaruit blijkt dat lage en middeninkomens financieel in de problemen komen als zij op verwarming zonder gas overgaan. Het gaat om een investering van 15.000 tot 20.000 duizend euro, aldus het onderzoek.

Eigen huis

Het provinciebestuur erkent dat overschakelen naar gasloos wonen het lastigste ligt bij eigen huis bezitters. De grote investeringen die nodig zijn om hun huis aan te passen, moeten ze volledig zelf betalen. Terwijl hun financiële armslag 'zeer divers' is, zo stelt het provinciebestuur.
Ook is deze groep lastig te benaderen en laten ze zich moeilijk organiseren voor een collectieve aanpak.
Het provinciebestuur wil de komende jaren vooral blijven inzetten op het ondersteunen van initiatieven voor de aanleg van warmtenetten in dichtbebouwde gebieden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!