Heerlen tegen overname huurwoningen door investeerder

Het Heerlens stadsbestuur vreest voor de wijk Meezenbroek.
De Britse investeerder Round Hill Capital staat op het punt zestig sociale huurwoningen over te nemen van het Wooninvesteringsfonds.

Negatief advies

De gemeente Heerlen heeft geen stem in de verkoop, alleen een adviserende rol. Het advies aan de verkopende partij en minister Stef Blok is negatief.
De gemeente vreest voor een stijgend tekort aan sociale huurwoningen. Het behoud van voldoende goedkope sociale huurwoningen is van essentieel belang, zegt de gemeente.

Koopwoningen

Wanneer de panden in de portefeuille van Round Hill Capital verdwijnen, is het niet uitgesloten dat deze investeerder de huurwoningen in de markt zet als koopwoningen.
De verkopende partij, het Wooninvesteringsfonds (WIF), verwacht ondanks het negatieve advies niet al te veel problemen. "De minister heeft eerdere deals tussen WIF en Round Hill ook goedgekeurd”, zegt een woordvoerder. Welk bedrag de Britse investeerder op tafel legt, zegt de woordvoerder niet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!