Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht

© iStock
In de affaire rondom Magisch Maastricht hebben twee kermislieden verklaard dat Maurice Schoenmaeckers wel degelijk bij het kerstevenement betrokken is.
Zij zouden door Schoenmaeckers, commercieel directeur van MVV en voormalig organisator van de kerstmarkt, zijn ingehuurd. Dat schrijft De Limburger, die de verklaring heeft mogen inzien.

Bestellingen

Terwijl Maurice Schoenmaeckers beweert geen enkele betrokkenheid bij het winterfestijn te hebben, verklaren de twee kermisexploitanten wel anders. Eén van de twee vertelt dat hij bij de opbouw de meeste bestellingen door moest geven aan Schoenmaeckers, die vervolgens alles bestelde op naam van Ralph Meijs en Ralph Bastiaens - de officiële organisatoren van Magisch Maastricht.

E-mailverkeer

Ook de andere kermisexploitant, die niet met naam genoemd wil worden, zou hebben verklaard dat Schoenmaeckers het e-mailverkeer voor Winterevents Maastricht beheerde en antwoord gaf op vragen van ambtenaren die eigenlijk geen zaken meer met hem wilde doen. De ondernemer had bij de eerdere Maastrichtse winterkermis de gemeente namelijk met een schuld van drie ton laten zitten.
Volgens de krant zou Schoenmaeckers de beweringen 'klinkklare onzin' vinden en gaat hij een klacht indienen wegens laster.