Logo moet Limburgse identiteit uitdragen

Een voorbeeld van een mogelijk logo voor Limburg.
Limburg moet een nieuw logo krijgen dat de identiteit van de provincie uitdraagt. Dat vindt een aantal bekende Limburgers en ondernemers.
De initiatiefnemers laten op hun website weten dat ze "streven naar een logo dat niet branchegebonden is en waarmee we met gepaste trots kunnen laten zien – in Limburg zelf, maar ook buiten de provincie en landsgrenzen – wat we in Limburg kunnen, hebben en maken."

Rowwen Hèze

Voorzitter van de organisatie Logo voor Limburg is gitarist Theo Joosten van Rowwen Hèze. Hij wil dat de identiteit van Limburg in het logo tot uiting komt. Op L1 radio zei hij donderdagochtend: "Limburg heeft een bepaalde identiteit gekregen door de unieke ligging: aan beide kanten grenzen en toch onderdeel van Nederland. We hebben de joie de vivre van de Fransen overgenomen en van de Hollanders hebben we dat we onze baas met jij aanspreken".

Voorbeeld

Op de website Logovoorlimburg.nl staat al een voorbeeld van een logo. Maar volgens Joosten is dat zeker nog geen definitief ontwerp. Inwoners en bedrijven worden aangespoord om ideeën aan te dragen voor onderwerpen die in het logo afgebeeld moeten worden. "Vlaai, bier en muziek mogen er uiteraard in", zegt Joosten.