Kamerlid Dion Graus 'mystery guest' bij Medammecour

Dion Graus. © Jean-Pierre Geusens
PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus is de 'mystery guest' van de Medammecour.
Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de première van de vasteloavendsrevue in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade.

Spraakmakend

Marc Hermans van de Medammecour is blij met de deelname van Graus. "We zijn altijd op zoek naar spraakmakende gasten die we uit hun comfort zone kunnen trekken. We dachten: Dion Graus is een opvallende politicus, als we hem toch zo gek zouden kunnen krijgen om dit te doen", lacht Hermans.

Geen politiek

"We hebben natuurlijk wel speciale teksten voor Dion geschreven. Die leest hij zo op, daar heeft hij niet eens iets in aangepast. Het is echt heel leuk dat hij zo sportief is om zichzelf een beetje voor gek te zetten," stelt Hermans. "Het gaat niet om zijn politiek en of je het daar mee eens bent of niet." Volgens Hermans draait het er vooral om dat we tijdens carnaval allemaal gek zijn en dat dat ons verbindt.

Medammecour

De Medammecour is een jaarlijks terugkerende vastelaovendsrevue. Tal van artiesten uit de hele provincie treden op bij de Medammecour, van Venlo tot Vaals, van sjoenkelwalzer tot rap en van buut tot blues. Onder andere Thei Kicken (Valkenburg), Katja Henz (Maastricht) en Fer Kousen (Kerkrade) zijn van de partij.