Rapporten over misstanden chauffeurs Wetron niet openbaar

© Thinkstock
Inspectie- en boeterapporten over misstanden met buitenlandse chauffeurs bij Wetron in Weert blijven voorlopig geheim.
Dat heeft de bestuursrechter in Roermond woensdag besloten.

Openbaarmaking

FNV Bondgenoten had gevraagd om openbaarmaking van de stukken. De inspectie Leefomgeving en Transport, die de inspectie- en boeterapporten heeft opgemaakt, wil de gegevens wel aan de vakbond geven.
Om dat te voorkomen daagde Wetron de inspectie woensdag in een spoedprocedure voor de bestuursrechter.

Bezwaar

Wetron is het echter niet eens met de rapporten en heeft bij de overheidsinspectie bezwaar aangetekend. "Er is nog discussie over de boetes. Wij zitten hier omdat de bezwaarprocedure nog loopt", aldus advocaat Kevin Vierhout van Wetron.
Een rechterlijk besluit tot openbaarmaking zou die bezwaarprocedure (en eventueel een latere beroepsprocedure bij de rechter) zinloos maken.

Publicatie

Een vertegenwoordiger van de inspectie gaf op vragen van de bestuursrechter aan dat al binnen vier tot zes weken een uitspraak kan worden verwacht over het bezwaar van Wetron.
Dan wordt dus ook duidelijk of de inspectie de rapporten openbaar maakt. Voor de bestuursrechter was deze redelijk korte termijn waarop duidelijkheid ontstaat, reden om Wetron gelijk te geven en publicatie van de rapporten af te wijzen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!