Nieuwe cao voor Arriva treinmachinisten en buschauffeurs

© Erwin Minkenberg
Goed nieuws voor treinmachinisten, stewards en buschauffeurs van vervoerder Arriva. Er is namelijk een nieuwe cao afgesloten.
Deze cao Multimodaal, die ook geldt voor medewerkers van vervoerder Keolis, is een andere cao dan die in het streekvervoer. Die geldt voor 12.000 mensen en is momenteel inzet van stakingsacties. Het gaat om personeel dat zowel als treinmachinist, steward en buschauffeur wordt ingezet.

Toeslag

Volgens FNV krijgen de werknemers er per 1 januari van dit jaar twee procent loon bij en per 1 april van dit jaar nog eens één procent. Machinisten krijgen een toeslag, die oploopt van drie euro per dienst in 2018, via zes euro in 2019 tot negen euro in 2020. Bij twintig diensten in de maand gaat het om 180 euro extra aan inkomen. Ook zijn er tegemoetkomingen voor 55-plussers.

Blij

De FNV is blij met het resultaat, dat is bereikt 'na heel lang onderhandelen en een serieuze actiedreiging', zegt bestuurder Pieter Beuzenberg van FNV Vervoer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!